Rodzaj
Książki (28)
Autor
Sałek, Tomasz Twardowski, Wiesław Wzorek. (1)
Adamczak, Marek (13)
Adamczak, Marek (nauki rolnicze). (2)
Adamiec, Janusz (1)
Babuchowski, Andrzej (3)
Bartkowiak-Broda, Iwona (1)
Bednarski, Włodzimierz (13)
Bednarski, Włodzimierz (1935- ). (1)
Bednarski, Włodzimierz (1943- ). (3)
Jędrychowski, Lucjan (3)
Klewicka, Elżbieta (1)
Kowal, Krystyna (1)
Kowal, Krystyna [i in.], oprac. (1)
Kowalewska-Piontas, Jadwiga (3)
Kowalik, Krystyna (3)
Leman, Jacek (3)
Leśniak, Władysław (1)
Libudzisz, Zdzisława (7)
Piotrowska, Małgorzata (1)
Reps, Arnold (17)
Salek, Anna Teresa (3)
Stobińska, Helena (1)
TOM 2 (1)
Twardowski, Tomasz (1949- ). (3)
Wiśniewska, Małgorzata (1)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne (3)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. (5)
Wydawnictwo Naukowe PWN (2)
Wydawnictwo SGGW (1)
Wydawnictwo WNT (1)
Wzorek, Wiesław (3)
Władysław Leśniak. (1)
Zaid, Abdelouahhab (1)
[oprac. instrukcji Elżbieta Klewicka, Helena Stobińska, Małgorzata Piotrowska] ; Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka. (1)
aut. Abdelonahhab Zaid [et al.] ; zespół tł. Iwona Bartkowiak-Broda [et al.]. (1)
pod red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa ; aut. Marek Adamczak [et al.]. (1)
pod red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa ; Marek Adamczak [et al.]. (1)
pod red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa ; aut. Marek Adamczak [et al.]. (10)
pod red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa ; aut. Marek Adamczak [i in.]. (2)
pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa ; autorzy Marek Adamczak, Andrzej Babuchowski, Włodzimierz Bednarski, Lucjan Jędrychowski, Jadwiga Kowalewska-Piontas, Jacek Leman, Arnold Reps, Anna (1)
praca zbiorowa pod red. Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa. (1)
red. nauk. Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska [et al.] (1)
red. nauk. Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska ; aut. Janusz Adamiec [et al.]. (1)
red. nauk. Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska [et al.] (3)
redakcja naukowa: Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska (1)
Żakowska, Zofia (5)
więcej
Język
polski (12)
Wydawca
Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, (1)
WNT, (1)
Wydaw. Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego, (1)
Wydawnictw Naukowe PWN, (3)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, (11)
Wydawnictwo Naukowe PWN (3)
Wydawnictwo Naukowe PWN, (4)
Wydawnictwo Naukowo- Techniczne (1)
Wydawnictwo SGGW, (1)
Wydawnictwo WNT, (2)
więcej
Rok wydania
2000 (1)
2001 (3)
2002 (1)
2003 (6)
2006 (1)
2008 (4)
2010 (1)
2012 (1)
2013 (7)
2017 (3)
więcej
Wydanie
Wyd. 1. - 2 dodruk. (2)
Wyd. 2 zm. (6)
Wyd. 2 zm., 1 dodr. (2)
Wyd. 2 zm., dodr. (1)
Wyd. 2, zm. (1)
Wyd. 2. zm., dodr. (1)
Wydanie 2 zmienione, 1 dodruk. (1)
Wydanie 2, zmienione (1)
Wydanie I-2 dodruk. (1)
więcej
Tytuł
Biotechnologia żywności (1)
Biotechnologia żywności : praca zbiorowa (15)
Biotechnologia żywności : procesy fermentacji i biosyntezy (1)
Biotechnologia żywności. (2)
Mikrobiologia : instrukcje do zajęć laboratoryjnych : dla studentów kierunku Ochrona Środowiska - Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (1)
Mikrobiologia techniczna : T. 2 : Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna : T. 2 : Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna T. 2 Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (2)
Mikrobiologia techniczna. Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna. T. 2, Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna. T. 2, Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Słownik terminologiczny biotechnologii żywności i rolnictwa : poprawione i uzupełnione wydanie Słownika terminologicznego biotechnologii i inżynierii genetycznej (1)
więcej
Seria
Publikacja Działu Badań i Technologii ; (1)
Forma i typ
Książki (10)
Publikacje dydaktyczne (6)
Publikacje naukowe (5)
Odbiorca
Szkoły wyższe (5)
Temat
Biologia molekularna (1)
Biotechnologia (20)
Drobnoustroje przemysłowe (1)
Ekologia (1)
Informatyka medyczna (1)
Inżynieria genetyczna (2)
Język polski (1)
Mikrobiologia (2)
Mikrobiologia przemysłowa (5)
Podręczniki akademickie (1)
Przemysł fermentacyjny (1)
Przemysł spożywczy (1)
Rolnictwo (1)
Rośliny (1)
Surowce (1)
Technologia żywności (8)
Terminologia (1)
Żywność (11)
Żywność prozdrowotna (1)
więcej
Gatunek
Mikrobiologia techniczna. (2)
Mikrobiologia żywności. (2)
Podręcznik (6)
Podręczniki (1)
Podręczniki akademickie (10)
Słownik języka polskiego (1)
Słownik terminologiczny (1)
Słowniki [Typ publikacji] (1)
podręcznik (1)
Ćwiczenia laboratoryjne dla szkół wyższych (1)
więcej
Dziedzina
Biologia (1)
Inżynieria i technika (1)
Rolnictwo i leśnictwo (1)
Województwo
dolnośląskie (6)
kujawsko-pomorskie (15)
lubelskie (4)
lubuskie (2)
mazowieckie (6)
małopolskie (1)
opolskie (11)
podkarpackie (4)
podlaskie (5)
warmińsko-mazurskie (10)
wielkopolskie (7)
zachodniopomorskie (6)
łódzkie (11)
śląskie (1)
świętokrzyskie (15)
więcej