Rodzaj
Książki (42)
Autor
Adamiec, Janusz (1)
Burbianka, Maria (3)
Burzyńska, Halina (1)
Błażejak, Stanisław (1)
Chmielowski, Wacław (1)
D. Motoc ; tł. Rajmund Florans. (1)
Drewniak, Emil (20)
Drewniak, Teresa (15)
Emil Drewniak, Teresa Drewniak. (20)
Florans, Rajmund (1)
Giebel, Helena (2)
Gientka, Iwona (1)
Gołębiowska, Barbara (2)
Gunther Müller ; z niem. tł. Tadeusz Knaut. (1)
Jałosińska, Małgorzata Alicja (1)
Klewicka, Elżbieta (1)
Knaut, Tadeusz (2)
Kowal, Krystyna (1)
Kowal, Krystyna [i in.], oprac. (1)
Kowalik, Krystyna (3)
Krystyna Trojanowska, Helena Giebel, Barbara Gołębiowska. (2)
Libudzisz, Zdzisława (7)
Maria Burbianka [et al.]. (1)
Maria Burbianka, Anna Pliszka, Halina Burzyńska. (1)
Maria Burbianka, Anna Pliszka. (1)
Małgorzata Jałosińska. (1)
Motoc, D. (1)
Müller, Gunther (1)
Piotrowska, Małgorzata (1)
Pliszka, Anna (2)
Stanisław J. Zaleski. (2)
Stobińska, Helena (1)
TOM 2 (1)
Tadeusz Knaut [et al.]. (1)
Trojanowska, Krystyna (2)
Wacław Chmielowski. (1)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne (3)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. (1)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (11)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne. (4)
Wydawnictwo Akademii Rolniczej (Poznań) (1)
Wydawnictwo Akademii Rolniczej (Wrocław) (1)
Wydawnictwo Lekarskie PZWL (3)
Wydawnictwo Naukowe PWN (2)
Wydawnictwo SGGW (1)
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego (Poznań) (1)
Wydawnictwo Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego (Olsztyn) (1)
Zaleski, Stanisław Józef (1)
Zaleski, Stanisław Józef (1923-1991). (1)
[oprac. instrukcji Elżbieta Klewicka, Helena Stobińska, Małgorzata Piotrowska] ; Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka. (1)
pod red. Stanisława Błażejaka i Iwony Gientki ; [aut. Stanisław Błażejak et al.]. (1)
pod red. Łucji Łaniewskiej-Trokenheim ; [aut. Łucja Łaniewska-Trokenheim et al.]. (1)
red. nauk. Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska [et al.] (1)
red. nauk. Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska ; aut. Janusz Adamiec [et al.]. (1)
red. nauk. Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska [et al.] (3)
redakcja naukowa: Zdzisława Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia Żakowska (1)
Łaniewska-Trokenheim, Łucja (1)
Żakowska, Zofia (5)
więcej
Język
polski (20)
Wydawca
AR-T, (1)
Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, (1)
Państ. Zakład Wydawnictw Lekarskich, (2)
Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, (1)
Wydaw. AR, (2)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, (4)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, (20)
Wydawnictwo Format-AB, (1)
Wydawnictwo Naukowe PWN (3)
Wydawnictwo Naukowe PWN, (4)
Wydawnictwo SGGW, (1)
Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, (1)
Wydawnictwo Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, (1)
więcej
Rok wydania
1970 (1)
1971 (1)
1977 (1)
1978 (1)
1983 (2)
1985 (2)
1992 (7)
1994 (1)
1995 (1)
1996 (2)
1997 (1)
1998 (2)
1999 (2)
2002 (1)
2004 (1)
2005 (1)
2006 (3)
2007 (3)
2008 (4)
2009 (1)
2010 (1)
2013 (3)
więcej
Wydanie
Wyd. 1. - 2 dodruk. (2)
Wyd. 10 (2)
Wyd. 10. (1)
Wyd. 11. (1)
Wyd. 12 uzup. (1)
Wyd. 12 uzupełnione (1)
Wyd. 13 uzup. (1)
Wyd. 2. (1)
Wyd. 3 popr. i uzup. (1)
Wyd. 3. (1)
Wyd. 4 popr. (1)
Wyd. 4 popr. i uzup. (1)
Wyd. 4. (2)
Wyd. 5 popr. i unowocześnione. (1)
Wyd. 5. (1)
Wyd. 6. (2)
Wyd. 7 popr. (2)
Wyd. 8 (1)
Wyd. 8. (1)
Wyd. 9 (1)
Wyd. 9. (1)
Wydanie I-2 dodruk. (1)
[Wyd. 2 uzup. i popr.]. (1)
więcej
Tytuł
Mikrobiologia : instrukcje do zajęć laboratoryjnych : dla studentów kierunku Ochrona Środowiska - Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (1)
Mikrobiologia techniczna : T. 2 : Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna : T. 2 : Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna T. 2 Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (2)
Mikrobiologia techniczna. Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna. T. 2, Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia techniczna. T. 2, Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności (1)
Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności (1)
Mikrobiologia żywności (25)
Mikrobiologia żywności : materiały do wykładów z higieny żywności pochodzenia zwierzęcego (1)
Mikrobiologia żywności : mikrobiologiczne metody badania produktów żywnościowych (2)
Mikrobiologia żywności pochodzenia zwierzęcego (2)
Podstawy mikrobiologii żywności (1)
Practicum mikrobiologii żywności (1)
Wybrane zagadnienia z mikrobiologii żywności (1)
więcej
Seria
Skrypty Akademii Rolniczej we Wrocławiu, (1)
Skrypty Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (1)
Wydawnictwa Dydaktyczne Akademii Rolniczej w Poznaniu (1)
Forma i typ
Książki (27)
Publikacje dydaktyczne (16)
Publikacje naukowe (5)
Odbiorca
Szkoły wyższe (6)
Szkoły zawodowe (12)
Temat
Badanie żywności (3)
Biologia sanitarna (5)
Biotechnologia (1)
Drobnoustroje przemysłowe (1)
Ekologia (1)
Informatyka medyczna (1)
Mikrobiologia (34)
Mikrobiologia przemysłowa (5)
Mikrobiologia żywności (7)
Mięso (1)
Podręczniki [Typ publikacji] (1)
Surowce zwierzęce (2)
Techniki mikrobiologiczne (1)
Technologia żywności (1)
Zanieczyszczenie żywności (1)
Żywność (32)
więcej
Gatunek
Mikrobiologia techniczna. (2)
Mikrobiologia żywności. (2)
Monografia (1)
Podręcznik (19)
Podręczniki [Typ publikacji] (3)
Podręczniki akademickie (2)
Podręczniki dla szkół zawodowych (8)
Podręczniki dla szkół średnich (4)
Podręczniki laboratoryjne [Typ publikacji] (1)
Ćwiczenia i zadania (1)
Ćwiczenia laboratoryjne dla szkół wyższych (1)
więcej
Dziedzina
Biologia (24)
Edukacja i pedagogika (10)
Medycyna i zdrowie (1)
Województwo
dolnośląskie (10)
kujawsko-pomorskie (14)
lubelskie (8)
lubuskie (2)
mazowieckie (10)
małopolskie (3)
opolskie (3)
podkarpackie (8)
podlaskie (13)
pomorskie (5)
warmińsko-mazurskie (16)
wielkopolskie (8)
zachodniopomorskie (13)
łódzkie (1)
śląskie (5)
świętokrzyskie (9)
więcej