Rodzaj
Książki (24)
Autor
Bednarski, Włodzimierz (3)
Chylewski, Marek (1)
Dłużewska, Anna (3)
Dłużewska, Elżbieta (2)
Dłużewski, Mieczysław (5)
E. Pijanowski ; przy współudziale M. Dłużewskiego. (1)
E. Pijanowski. (1)
Eugeniusz Pijanowski [et al.] ; red. Małgorzata Wiśniewska. (1)
Eugeniusz Pijanowski [et al.]. (10)
Eugeniusz Pijanowski [i inni]. (1)
Eugeniusz Pijanowski, Mieczysław Dłużewski, Anna Dłużewska. (2)
Jarczyk, Andrzej (2)
Leszczyński, Krzysztof (1)
Pijanowski, Eugeniusz (15)
Pijanowski, Eugeniusz (1906-1974). (1)
Poznański, Stefan (2)
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - Akademia Rolnicza (Warszawa) (1)
Wiśniewska, Małgorzata (1)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne (9)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. (2)
Wydawnictwo SGGW (2)
pod red. Andrzeja Jarczyka i Elżbiety Dłużewskiej. (1)
pod red. Elżbiety Dłużewskiej i Krzysztofa Leszczyńskiego. (1)
pod red. Mieczysława Dłużewskiego ; [poszczeg. ćwiczenia oprac. Marek Chylewski et al.]. (1)
pod red. Stefana Poznańskiego ; [aut. S. Poznański et al. ]. (1)
pod red. Stefana Poznańskiego. (1)
pod red. Włodzimierza Bednarskiego ; [aut. W. Bednarski et al.]. (2)
pod red. Włodzimierza Bednarskiego ; [oprac. W. Bednarski et al.]. (1)
więcej
Język
polski (14)
Wydawca
AR, (1)
Dział Wydawnictw ART, (1)
Dział Wydawnictw [AR-T], (1)
Wydaw. AR-T, (3)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, (15)
Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, (1)
Wydawnictwo SGGW, (2)
więcej
Rok wydania
1969 (1)
1972 (1)
1977 (1)
1980 (2)
1984 (1)
1986 (1)
1990 (1)
1996 (4)
1997 (1)
2000 (4)
2004 (3)
2006 (1)
2008 (1)
2009 (1)
2013 (1)
więcej
Wydanie
Wyd. 2 popr. (1)
Wyd. 2 popr. i uzup. (1)
Wyd. 3 popr. i uzup. (1)
Wyd. 4 popr. (1)
Wyd. 5 zm. (1)
Wyd. 5 zmienione. (1)
Wyd. 6. (1)
Wyd. 7. (3)
Wyd. 8 uaktual. (3)
Wyd. 8 uaktual. dodr. (1)
Wyd. 8, uaktual. (2 dodr.). (1)
Wydanie 7. (1)
[Wyd. 3]. (3)
więcej
Tytuł
Ogólna technologia żywności (19)
Ogólna technologia żywności. Cz. 1 (2)
Ogólna technologia żywności. Cz. 2 (1)
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności (1)
Ćwiczenia z ogólnej technologii żywności : opracowanie zbiorowe (1)
więcej
Seria
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy (9)
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy / Wydawnictwa Naukowo-Techniczne (1)
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy. (3)
Skrypty Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (5)
Skrypty Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego Akademii Rolniczej w Warszawie (1)
więcej
Forma i typ
Książki (17)
Publikacje dydaktyczne (15)
Publikacje naukowe (14)
Odbiorca
Szkoły wyższe (15)
Temat
Przemysł fermentacyjny (1)
Saccharomyces cerevisiae (1)
Technolodzy żywności (1)
Technologia żywności (16)
Żywność (6)
więcej
Gatunek
Podręcznik (15)
Podręczniki (1)
Podręczniki [Typ publikacji] (3)
Podręczniki akademickie (5)
Ćwiczenia i zadania (1)
więcej
Województwo
dolnośląskie (5)
kujawsko-pomorskie (6)
lubelskie (8)
lubuskie (2)
mazowieckie (7)
małopolskie (4)
opolskie (2)
podkarpackie (5)
podlaskie (13)
pomorskie (1)
warmińsko-mazurskie (3)
wielkopolskie (3)
zachodniopomorskie (5)
łódzkie (1)
śląskie (4)
świętokrzyskie (5)
więcej