okładka zastępcza

Od kuchni : żydowska kultura kulinarna

Maślak, Magdalena Redakcja, Sztyma-Knasiecka, Tamara Redakcja, Muzeum Historii Żydów Polskich Polin

Rok wydania: 2022.

Kucharstwo, Żydzi, Zachowanie związane z odżywianiem, Dziedzictwo kulinarne, Kuchnia żydowska, Kulinaria, Kultura stołu, Zwyczaje żywieniowe, Żydzi, Książki kucharskie [Typ publikacji], Praca zbiorowa, Przepisy Kulinarne (seria), Publikacja bogato ilustrowana

Autor
Maślak, Magdalena Redakcja
Sztyma-Knasiecka, Tamara Redakcja
Muzeum Historii Żydów Polskich Polin
Tytuł
Od kuchni : żydowska kultura kulinarna
ISBN
978-83-961931-4-8 (oprawa miękka)
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Muzeum Historii Żydów Polskich Polin,
Rok wydania
2022.
Objętość
222, [2] strony :
Rozmiary
24 cm.
UKD
392.8(=411.16)
Hasła przedmiotowe
Kucharstwo
Żydzi
Zachowanie związane z odżywianiem
Dziedzictwo kulinarne
Kuchnia żydowska
Kulinaria
Kultura stołu
Zwyczaje żywieniowe
Żydzi
Książki kucharskie [Typ publikacji]
Praca zbiorowa
Przepisy Kulinarne (seria)
Publikacja bogato ilustrowana
Informacje dodatkowe
Publikacja towarzysząca wystawie prezentowanej w Muzeum Historii Żydów Polskich Polin w Warszawie w dniach 11 marca - 12 grudnia 2022 r.
Bibliografia na stronie 99. Bibliografia na stronie 99.
Współfinansowanie: Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego Współfinansowanie: Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego
020
%a 9788396193148
080
%a 392.8(=411.16)
245
%a Od kuchni : %b żydowska kultura kulinarna /
260
%a Warszawa : %b Muzeum Historii Żydów Polskich Polin, %c 2022.
300
%a 222, [2] strony : %b faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ;%b faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; %c 24 cm.
500
%a Publikacja towarzysząca wystawie prezentowanej w Muzeum Historii Żydów Polskich Polin w Warszawie w dniach 11 marca - 12 grudnia 2022 r.
504
%a Bibliografia na stronie 99.%a Bibliografia na stronie 99.
536
%a Współfinansowanie: Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego%a Współfinansowanie: Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego
650
%a Kucharstwo
650
%a Żydzi
650
%a Zachowanie związane z odżywianiem
650
%a Dziedzictwo kulinarne
650
%a Kuchnia żydowska
650
%a Kulinaria
650
%a Kultura stołu
650
%a Zwyczaje żywieniowe
650
%a Żydzi
655
%a Książki kucharskie [Typ publikacji]
655
%a Praca zbiorowa
655
%a Przepisy Kulinarne (seria)
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
700
%a Maślak, Magdalena %e Redakcja
700
%a Sztyma-Knasiecka, Tamara %e Redakcja
710
%a Muzeum Historii Żydów Polskich Polin
920
%a 978-83-961931-4-8 (oprawa miękka)