okładka

Nauka gotowania do użytku ludu polskiego : ułożona z prac konkursowych Marii Reszelskiej, Stanisławy Mittmann i Stefanii Królikowskiej

Reszelska, Maria, Dumanowski, Jarosław Oprac., Królikowska, Stefania, Mazurkiewicz, Maciej Jan Oprac., Mittmann, Stanisława, Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły

Rok wydania: 2012.

Kuchnia kujawska, Kuchnia pomorska, Grudziądz (woj. kujawsko-pomorskie ; okręg), Przepisy kulinarne 1901-1939 r., 1901-1914, 1901-2000, 1914-1918, 1918-1939

dostępne:

1 z 1

Autor
Reszelska, Maria
Dumanowski, Jarosław Oprac.
Królikowska, Stefania
Mazurkiewicz, Maciej Jan Oprac.
Mittmann, Stanisława
Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły
Tytuł
Nauka gotowania do użytku ludu polskiego : ułożona z prac konkursowych Marii Reszelskiej, Stanisławy Mittmann i Stefanii Królikowskiej
ISBN
978-83-61821-26-7 (TPDW)
978-83-87882-14-3
Miejsce wydania
Grudziądz :
Wydawnictwo
Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły [etc.],
Rok wydania
2012.
Objętość
144 s. :
Rozmiary
24 cm.
Seria
Dawne Książki Kucharskie z Regionu Kujaw i Pomorza ; t. 1 t. 1
UKD
641.55/.56
(083.12)
94(438) Grudziądz, reg
Hasła przedmiotowe
Kuchnia kujawska
Kuchnia pomorska
Grudziądz (woj. kujawsko-pomorskie ; okręg)
Przepisy kulinarne 1901-1939 r.
1901-1914
1901-2000
1914-1918
1918-1939
Informacje dodatkowe
Wyd. na podstawie ed.: Grudziądz : drukiem i nakładem Wiktora Kulerskiego, 1915.
Indeks. Indeks.
Współfinansowanie: Unia Europejska ; Województwo Kujawsko-Pomorskie. Współfinansowanie: Unia Europejska ; Województwo Kujawsko-Pomorskie
020
%a 9788361821267
020
%a 9788387882143
080
%a 641.55/.56
080
%a (083.12)
080
%a 94(438) Grudziądz, reg
100
%a Reszelska, Maria
245
%a Nauka gotowania do użytku ludu polskiego : %b ułożona z prac konkursowych Marii Reszelskiej, Stanisławy Mittmann i Stefanii Królikowskiej /
260
%a Grudziądz : %b Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły [etc.], %c 2012.
300
%a 144 s. : %b il. ;%b il. ; %c 24 cm.
490
%a Dawne Książki Kucharskie z Regionu Kujaw i Pomorza ; %v t. 1%v t. 1
500
%a Wyd. na podstawie ed.: Grudziądz : drukiem i nakładem Wiktora Kulerskiego, 1915.
504
%a Indeks.%a Indeks.
536
%a Współfinansowanie: Unia Europejska ; Województwo Kujawsko-Pomorskie.%a Współfinansowanie: Unia Europejska ; Województwo Kujawsko-Pomorskie
648
%a 1901-1914
648
%a 1901-2000
648
%a 1914-1918
648
%a 1918-1939
650
%a Kuchnia kujawska
650
%a Kuchnia pomorska
651
%a Grudziądz (woj. kujawsko-pomorskie ; okręg)
655
%a Przepisy kulinarne %y 1901-1939 r.
700
%a Dumanowski, Jarosław %e Oprac.
700
%a Królikowska, Stefania
700
%a Mazurkiewicz, Maciej Jan %e Oprac.
700
%a Mittmann, Stanisława
710
%a Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły
920
%a 978-83-61821-26-7 (TPDW)
920
%a 978-83-87882-14-3

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: F13031
Sygnatura: 641.5
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane