okładka

Wybrane zagadnienia z analizy żywności

Obiedziński, Mieczysław Redakcja., Wydawnictwo SGGW

Rok wydania: 2009.

Chemia analityczna stosowanie, Żywność badanie., Żywność Żywność analiza podręczniki laboratoryjne., Badanie żywności, Badanie żywności metody, Technologia żywności, Podręczniki [Typ publikacji], Podręcznik, 2001-

dostępne:

1 z 1

Autor
Obiedziński, Mieczysław Redakcja.
Wydawnictwo SGGW
Tytuł
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
ISBN
978-83-7583-163-4
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo SGGW,
Rok wydania
2009.
Numer wydania
Wydanie I.
Objętość
251 s., [4] s. tabl. :
Rozmiary
24 cm.
UKD
(075.8)
543
664.014
Informacje dodatkowe
Bibliogr. przy rozdz. Bibliogr. przy rozdz.
Bibliogr. przy rozdz.
Hasła przedmiotowe
Chemia analityczna stosowanie
Żywność badanie.
Żywność Żywność analiza podręczniki laboratoryjne.
Badanie żywności
Badanie żywności metody
Technologia żywności
Podręczniki [Typ publikacji]
Podręcznik
2001-
Streszczenie
Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
020
%a 9788375831634
080
%a (075.8)
080
%a 543
080
%a 664.014
245
%a Wybrane zagadnienia z analizy żywności /
250
%a Wydanie I.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwo SGGW, %c 2009.
300
%a 251 s., [4] s. tabl. : %b il. ;%b il. ;%b il. (w tym kolor.) ; %c 24 cm.
504
%a Bibliogr. przy rozdz.%a Bibliogr. przy rozdz.
504
%a Bibliogr. przy rozdz.
520
%a Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
648
%a 2001-
650
%a Chemia analityczna %x stosowanie
650
%a Żywność %x badanie.
650
%a Żywność%a Żywność %v podręczniki laboratoryjne. %x analiza
650
%a Badanie żywności
650
%a Badanie żywności %x metody
650
%a Technologia żywności
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
655
%a Podręcznik
700
%a Obiedziński, Mieczysław %e Redakcja.
710
%a Wydawnictwo SGGW
920
%a 978-83-7583-163-4

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 12625
Sygnatura: 12625
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane