book cover

Obżartuchy i opilce : [przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej

Komuda, Jacek 1972-, Zaręba, Paweł (ilustrator). Ilustracje, Fabryka Słów

Year of publication: 2024.

Proziaki, Etykieta biznesu, Szlachta, Kuchnia polska, Życie codzienne, Polska, Książka kucharska, 1301-1400, 1401-1500, 1501-1600, 1601-1700, 1701-1800, 1801-1900

available:

1 from 1

Author
Komuda, Jacek 1972-
Zaręba, Paweł (ilustrator). Ilustracje
Fabryka Słów
Title
Obżartuchy i opilce : [przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej
ISBN
978-83-67949-97-2 (oprawa miękka)
Place of publication
Warszawa :
Publishing house
Fabryka Słów,
Year of publication
2024.
Issue number
Wydanie I.
Volume
470, [10] stron :
Dimensions
20 cm.
Object passwords
Proziaki
Etykieta biznesu
Szlachta
Kuchnia polska
Życie codzienne
Polska
Książka kucharska
1301-1400
1401-1500
1501-1600
1601-1700
1701-1800
1801-1900
Summary
"Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej" - Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do...wiedzy.
020
%a 9788367949972
100
%a Komuda, Jacek %d 1972-
245
%a Obżartuchy i opilce : %b [przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej /
250
%a Wydanie I.
260
%a Warszawa : %b Fabryka Słów, %c 2024.
300
%a 470, [10] stron : %c 20 cm.
520
%a "Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach Wielkiej I Rzeczypospolitej" - Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do...wiedzy.
648
%a 1301-1400
648
%a 1401-1500
648
%a 1501-1600
648
%a 1601-1700
648
%a 1701-1800
648
%a 1801-1900
650
%a Proziaki
650
%a Etykieta biznesu
650
%a Szlachta
650
%a Kuchnia polska
650
%a Życie codzienne
651
%a Polska
655
%a Książka kucharska
700
%a Zaręba, Paweł %c (ilustrator). %e Ilustracje
710
%a Fabryka Słów
920
%a 978-83-67949-97-2 (oprawa miękka)

Available items

1.
Accession: i35155
Signature: 39
Status: Checked in

Most often borrowed