Autor
Bednarski, Włodzimierz (1935- ). Wyk. Redakcja
Adamczak, Marek (nauki rolnicze). Redakcja
Tytuł
Biotechnologia żywności.
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowo- Techniczne
Numer wydania
Wydanie 2, zmienione
Hasła przedmiotowe
Biotechnologia
Streszczenie
1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne; 2. Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności; 3. Surowce i materiały w biotechnologii; 4. Podstawowe operacje i procesy w biotechnologii; 5. Biotechnologia pozyskiwania żywności; 6. Biotechnologia składników żywności; 7. Technologie fermentacyjne; 8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności; 9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego; 10. Biologiczne metody analiz żywności
245
%a Biotechnologia żywności.
250
%a Wydanie 2, zmienione
260
%a Warszawa
%b Wydawnictwo Naukowo- Techniczne
%c 2003
300
%a 498 stron
%b il.
%c 25 cm
520
%a 1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne; 2. Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności; 3. Surowce i materiały w biotechnologii; 4. Podstawowe operacje i procesy w biotechnologii; 5. Biotechnologia pozyskiwania żywności; 6. Biotechnologia składników żywności; 7. Technologie fermentacyjne; 8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności; 9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego; 10. Biologiczne metody analiz żywności
650
%a Podręczniki akademickie
700
%a Bednarski, Włodzimierz
%d (1935- ).
%e Wyk.%e Redakcja
700
%a Reps, Arnold
%e Redakcja
700
%a Adamczak, Marek
%c (nauki rolnicze).
%e Redakcja