Tytuł
Roślinny nabiał : 133 przepisy na potrawy bez laktozy
ISBN
978-83-8132-184-6 (oprawa twarda) : zł 59,90
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo Zwierciadło sp. z. o.o.,
Objętość
301, [3] strony :
Informacje dodatkowe
Na okładce: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów "Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania j
Hasła przedmiotowe
Dieta bezmleczna
Laktoza działanie szkodliwe
Publikacja bogato ilustrowana
245
%a Roślinny nabiał :
%b 133 przepisy na potrawy bez laktozy /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwo Zwierciadło sp. z. o.o.,
%c 2020.
300
%a 301, [3] strony :
%b fotografie, ilustracje ;%b fotografie, ilustracje ;
%c 25 cm.
500
%a Na okładce: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
505
%a Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów "Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania j
650
%a Lactose-free foods
650
%a Milk-free diet
%v Recipes
650
%a Postępowanie z żywnością
650
%a Żywność bezlaktozowa
650
%a Dieta wegetariańska
650
%a Laktoza
%x działanie szkodliwe
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
710
%a Wydawnictwo Zwierciadło
920
%a 978-83-8132-184-6 (oprawa twarda) : zł 59,90