okładka

Roślinny nabiał : 133 przepisy na potrawy bez laktozy

Smile, Olga, Wydawnictwo Zwierciadło

Rok wydania: 2020.

Dieta bezmleczna, Lactose-free foods, Milk-free diet Recipes, Dairy products, Kucharstwo, Postępowanie z żywnością, Kuchnia wegańska, Nabiał roślinny, Żywność bezlaktozowa, Dieta wegetariańska, Laktoza działanie szkodliwe, Publikacja bogato ilustrowana, Książka kucharska

dostępne:

1 z 1

Autor
Smile, Olga
Wydawnictwo Zwierciadło
Tytuł
Roślinny nabiał : 133 przepisy na potrawy bez laktozy
ISBN
978-83-8132-184-6 (oprawa twarda) : zł 59,90
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo Zwierciadło sp. z. o.o.,
Rok wydania
2020.
Numer wydania
Wydanie I.
Objętość
301, [3] strony :
Rozmiary
25 cm.
UKD
641.56-056.84
Informacje dodatkowe
Na okładce: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów "Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania j
Hasła przedmiotowe
Dieta bezmleczna
Lactose-free foods
Milk-free diet Recipes
Dairy products
Kucharstwo
Postępowanie z żywnością
Kuchnia wegańska
Nabiał roślinny
Żywność bezlaktozowa
Dieta wegetariańska
Laktoza działanie szkodliwe
Publikacja bogato ilustrowana
Książka kucharska
020
%a 9788381321846
080
%a 641.56-056.84
100
%a Smile, Olga
245
%a Roślinny nabiał : %b 133 przepisy na potrawy bez laktozy /
250
%a Wydanie I.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwo Zwierciadło sp. z. o.o., %c 2020.
300
%a 301, [3] strony : %b fotografie, ilustracje ;%b fotografie, ilustracje ; %c 25 cm.
500
%a Na okładce: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
505
%a Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów "Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania j
650
%a Dieta bezmleczna
650
%a Lactose-free foods
650
%a Milk-free diet %v Recipes
650
%a Dairy products
650
%a Kucharstwo
650
%a Postępowanie z żywnością
650
%a Kuchnia wegańska
650
%a Nabiał roślinny
650
%a Żywność bezlaktozowa
650
%a Dieta wegetariańska
650
%a Laktoza %x działanie szkodliwe
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
655
%a Książka kucharska
710
%a Wydawnictwo Zwierciadło
920
%a 978-83-8132-184-6 (oprawa twarda) : zł 59,90

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 43335
Sygnatura: 641
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane