Autor
Świderski, Franciszek Redakcja.
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Tytuł
Żywność wygodna i żywność funkcjonalna : praca zbiorowa
ISBN
83-204-2456-9 : zł 33
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Seria
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
Informacje dodatkowe
Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks. Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.
Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innyc
Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innyc
Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innyc
Hasła przedmiotowe
Żywność prozdrowotna
Dietetyka Żywność technologia podręcznik akademicki
Nauki o żywieniu Żywność technologia podręcznik akademicki
Żywność funkcjonalna Żywność technologia podręcznik akademicki
Podręczniki [Typ publikacji]
Słowa kluczowe
żywność wygodna żywność funkcjonalna żywność dietetyczna żywność - substancje dodatkowe emulgatory spożywcze barwniki termiczne utrwalanie żywności tłuszcze w żywności wygodnej susze owocowe, warzywne, ziemniaczane koncentraty obiadowe w proszku desery w proszku koncentraty zbożowe wzbogacanie żywności preparaty białkowe żywność niskoenergetyczna żywność wysokobłonnikowa błonnik i żywność wysokobłonnikowa żywność dla sportowców żywność zmniejszająca ryzyko chorób cywilizacyjnych żywność - higiena produkcji opakowania - aspekty prawne stosowania żywność - systemy jakości substancje słodzące substancje konserwujące błonnik przeciwutleniacze hydrokoloidy żywność utrwalana w niskich i wysokich temperaturach żywność minimalnie przetworzona zakłady żywienia zbiorowego prawo żywieniowe
245
%a Żywność wygodna i żywność funkcjonalna :
%b praca zbiorowa /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
%c 1999.
300
%a 383, [1] s. :
%b il. ;%b il. ;%b il. ;%b il. ;%b il. ;
%c 25 cm.
490
%a Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
500
%a Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
500
%a Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
500
%a Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
500
%a Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
521
%a Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.
521
%a Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innyc
521
%a Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innyc
521
%a Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innyc
650
%a Żywność prozdrowotna
650
%a Dietetyka%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
650
%a Nauki o żywieniu%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
650
%a Żywność funkcjonalna%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
692
%x żywność wygodna%x żywność funkcjonalna%x żywność dietetyczna%x żywność - substancje dodatkowe%x emulgatory spożywcze%x barwniki%x termiczne utrwalanie żywności%x tłuszcze w żywności wygodnej%x susze owocowe, warzywne, ziemniaczane%x koncentraty obiadowe w proszku%x desery w proszku%x koncentraty zbożowe%x wzbogacanie żywności%x preparaty białkowe%x żywność niskoenergetyczna%x żywność wysokobłonnikowa%x błonnik i żywność wysokobłonnikowa%x żywność dla sportowców%x żywność zmniejszająca ryzyko chorób cywilizacyjnych%x żywność - higiena produkcji%x opakowania - aspekty prawne stosowania%x żywność - systemy jakości%x substancje słodzące%x substancje konserwujące%x błonnik%x przeciwutleniacze%x hydrokoloidy%x żywność utrwalana w niskich i wysokich temperaturach%x żywność minimalnie przetworzona%x zakłady żywienia zbiorowego%x prawo żywieniowe
700
%a Świderski, Franciszek
%e Redakcja.
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-2456-9 : zł 33