okładka

Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu

Gawęcki, Jan (1944- ), Hryniewiecki, Lech (1929- ) Redakcja, Gawęcki, Jan (1944- ) Redakcja, Berger, Stanisław (1923-2024), Wydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania: 2000.

Zdrowe odżywianie, Fizjologia żywienia Odżywianie podręcznik, Nutrition, Żywność, Zanieczyszczenie żywności, Wartość odżywcza, Dodatki do żywności, Podręczniki [Typ publikacji], Podręcznik

dostępne:

1 z 1

Autor
Gawęcki, Jan (1944- )
Hryniewiecki, Lech (1929- ) Redakcja
Gawęcki, Jan (1944- ) Redakcja
Berger, Stanisław (1923-2024)
Wydawnictwo Naukowe PWN
Tytuł
Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu
ISBN
83-01-13294-9 (cz. 1)
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydaw. Naukowe PWN,
Rok wydania
2000.
Numer wydania
Wyd. 2 popr.
Objętość
512, [2] s. :
Rozmiary
25 cm.
UKD
613.2(075.8)
612.3(07)
612.3(07)
Hasła przedmiotowe
Zdrowe odżywianie
Fizjologia żywienia Odżywianie podręcznik
Nutrition
Żywność
Zanieczyszczenie żywności
Wartość odżywcza
Dodatki do żywności
Podręczniki [Typ publikacji]
Podręcznik
Informacje dodatkowe
W obrębie wydania dodruki w latach: 2001, 2003, 2008.
Stanowi t. 1, t. 2 pt. Żywienie człowieka zdrowego i chorego, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne).
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks. Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Indeks.
Początek stanowi cz.2 pod nr N 335067
Słowa kluczowe
problemy żywieniowe świata układ pokarmowy trawienie i wchłanianie katabolizm i anabolizm składniki odżywcze żywność - wartość odżywcza racjonalizacja żywienia ocena żywienia
020
%a 8301132949
080
%a 613.2(075.8)
080
%a 612.3(07)
080
%a 612.3(07)
100
%a Gawęcki, Jan %d (1944- )
245
%a Żywienie człowieka. %n 1, %p Podstawy nauki o żywieniu /
250
%a Wyd. 2 popr.
260
%a Warszawa : %b Wydaw. Naukowe PWN, %c 2000.
300
%a 512, [2] s. : %b il. ;%b rys., wykr. ;%b il. ;%b rys., wykr. ; %c 25 cm.
500
%a W obrębie wydania dodruki w latach: 2001, 2003, 2008.
500
%a Stanowi t. 1, t. 2 pt. Żywienie człowieka zdrowego i chorego, t. 3 pt. Słownik terminów żywieniowych (wyd. 1) oraz Żywienie człowieka : słownik terminologiczny (wyd. 2 i następne).
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
505
%a Indeks.
580
%a Początek stanowi cz.2 pod nr N 335067
650
%a Zdrowe odżywianie
650
%a Fizjologia żywienia%a Odżywianie %v podręcznik
650
%a Nutrition
650
%a Żywność
650
%a Zanieczyszczenie żywności
650
%a Wartość odżywcza
650
%a Dodatki do żywności
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
655
%a Podręcznik
692
%x problemy żywieniowe świata%x układ pokarmowy%x trawienie i wchłanianie%x katabolizm i anabolizm%x składniki odżywcze%x żywność - wartość odżywcza%x racjonalizacja żywienia%x ocena żywienia
700
%a Hryniewiecki, Lech %d (1929- ) %e Redakcja
700
%a Gawęcki, Jan %d (1944- ) %e Redakcja
700
%a Berger, Stanisław %d (1923-2024)
710
%a Wydawnictwo Naukowe PWN
920
%a 83-01-13294-9 (cz. 1)

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 7267
Sygnatura: Cz 61
Status: Do czytelni

Najczęściej wypożyczane