okładka

Ryby i bezkręgowce morskie : pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie

Sikorski, Zdzisław Edmund, Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

Rok wydania: 2004.

Mięczaki technologia., Ryby morskie technologia., Skorupiaki technologia, Ryby Ryby morskie technologia podręcznik akademicki, Technologia żywności Mięczaki technologia podręcznik akademicki, Mikrobiologia żywności Skorupiaki technologia podręcznik akademicki, Konserwowanie żywności, Przetwory rybne, Kontrola jakości, Wartość odżywcza, Podręcznik

dostępne:

1 z 1

Autor
Sikorski, Zdzisław Edmund
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Tytuł
Ryby i bezkręgowce morskie : pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie
ISBN
83-204-2867-X : zł 36
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Rok wydania
2004.
Objętość
XIV, 391 s. :
Rozmiary
24 cm.
Seria
Żywność, Jakość, Technologia
UKD
637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
Informacje dodatkowe
Bibliogr. przy rozdz. Indeks. Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Książka dostępna również w wersji elektronicznej.
Hasła przedmiotowe
Mięczaki technologia.
Ryby morskie technologia.
Skorupiaki technologia
Ryby Ryby morskie technologia podręcznik akademicki
Technologia żywności Mięczaki technologia podręcznik akademicki
Mikrobiologia żywności Skorupiaki technologia podręcznik akademicki
Konserwowanie żywności
Przetwory rybne
Kontrola jakości
Wartość odżywcza
Podręcznik
Słowa kluczowe
surowce żywnościowe morza nauka o żywności pozyskiwanie ryb,bezkręgowców morskich morskie surowce żywnościowe suszenie odwadnianie produkty aktywne biologiczne jakość produktów rybnych wartość użytkowa surowców morskich mechaniczna obróbka surowców chłodzenie przechowywanie chłodnicze wytwarzanie mączki rybnej wytwarzanie hydrolizatorów paszowych solenie marynowanie ryby rekiny małże skorupiaki zamrażanie przechowywanie zamrażalnicze wytwarzanie olejów koncentraty białkowe przetwory z rozdrobnionego mięsa ryb przetwory z rozdrobnionego mięsa bezkręgowców morskich głowonogi ślimaki wędzenie ryb wytwarzanie konserw rybnych
020
%a 832042867X
080
%a 637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
080
%a 637.56:639.38:639.4:664.8/.9](075.8)
100
%a Sikorski, Zdzisław Edmund
245
%a Ryby i bezkręgowce morskie : %b pozyskiwanie, właściwości i przetwarzanie /
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, %c 2004.
300
%a XIV, 391 s. : %b fot., rys., tab., wykr. ;%b fot., rys., tab., wykr. ;%b fot., rys., tab., wykr. ; %c 24 cm.
490
%a Żywność, Jakość, Technologia
504
%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
530
%a Książka dostępna również w wersji elektronicznej.
650
%a Mięczaki %x technologia.
650
%a Ryby morskie %x technologia.
650
%a Skorupiaki %x technologia
650
%a Ryby%a Ryby morskie %v podręcznik akademicki %x technologia
650
%a Technologia żywności%a Mięczaki %v podręcznik akademicki %x technologia
650
%a Mikrobiologia żywności%a Skorupiaki %v podręcznik akademicki %x technologia
650
%a Konserwowanie żywności
650
%a Przetwory rybne
650
%a Kontrola jakości
650
%a Wartość odżywcza
655
%a Podręcznik
692
%x surowce żywnościowe morza%x nauka o żywności%x pozyskiwanie ryb,bezkręgowców morskich%x morskie surowce żywnościowe%x suszenie%x odwadnianie%x produkty aktywne biologiczne%x jakość produktów rybnych%x wartość użytkowa surowców morskich%x mechaniczna obróbka surowców%x chłodzenie%x przechowywanie chłodnicze%x wytwarzanie mączki rybnej%x wytwarzanie hydrolizatorów paszowych%x solenie%x marynowanie%x ryby%x rekiny%x małże%x skorupiaki%x zamrażanie%x przechowywanie zamrażalnicze%x wytwarzanie olejów%x koncentraty białkowe%x przetwory z rozdrobnionego mięsa ryb%x przetwory z rozdrobnionego mięsa bezkręgowców morskich%x głowonogi%x ślimaki%x wędzenie ryb%x wytwarzanie konserw rybnych
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-2867-X : zł 36

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 86071
Sygnatura: W 639
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane