Autor
Lewicki, Piotr Paweł Redakcja.
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Tytuł
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego : praca zbiorowa
ISBN
83-204-3227-8 : zł 58
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Numer wydania
Wyd. 4 (dodr.).
Seria
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
Informacje dodatkowe
Bibliogr. s. 461-462. Indeks. Bibliogr. s. 461-462. Indeks.
Bibliogr. s. 461-[462]. Indeks.
Hasła przedmiotowe
Technologia żywności
Maszyny i narzędzia przemysłowe
Żywność technologia narzędzia i maszyny podręcznik akademicki
Żywność technologia podręcznik akademicki
Słowa kluczowe
proces podstawowy w technologii żywności procesy mechaniczne rozdrabnianie cieczy mieszanie suszenie ekstrakcja technologia żywności formowanie ekstrudowanie chłodzenie odparowywanie procesy membranowe sortowanie przepływ płynów ruch ciepła ogrzewanie destylacja rektyfikacja fluidyzacja filtracja zamrażanie żywności ruch masy rozdrabnianie ciał stałych przesiewanie przenoszenie ciepła przenoszenie masy krystalizacja rozpuszczanie
080
%a 664:621.01](075.8)
245
%a Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego :
%b praca zbiorowa /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
%c cop. 2006.
300
%a 467, [1] s. :
%b il. ;%b il. ;%b rys., wykr. ;
%c 24 cm.
490
%a Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
504
%a Bibliogr. s. 461-462. Indeks.%a Bibliogr. s. 461-462. Indeks.
504
%a Bibliogr. s. 461-[462]. Indeks.
650
%a Technologia żywności
650
%a Maszyny i narzędzia przemysłowe
650
%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia%x narzędzia i maszyny
650
%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
692
%x proces podstawowy w technologii żywności%x procesy mechaniczne%x rozdrabnianie cieczy%x mieszanie%x suszenie%x ekstrakcja%x technologia żywności%x formowanie%x ekstrudowanie%x chłodzenie%x odparowywanie%x procesy membranowe%x sortowanie%x przepływ płynów%x ruch ciepła%x ogrzewanie%x destylacja%x rektyfikacja%x fluidyzacja%x filtracja%x zamrażanie żywności%x ruch masy%x rozdrabnianie ciał stałych%x przesiewanie%x przenoszenie ciepła%x przenoszenie masy%x krystalizacja%x rozpuszczanie
700
%a Lewicki, Piotr Paweł
%e Redakcja.
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-3227-8 : zł 58