Autor
Lewicki, Piotr Paweł Redakcja.
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Tytuł
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego : praca zbiorowa
ISBN
83-204-3227-8 : zł 58
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Numer wydania
Wyd. 4 (dodr.).
Seria
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
Hasła przedmiotowe
Technologia żywności
Maszyny i narzędzia przemysłowe
Żywność technologia narzędzia i maszyny podręcznik akademicki
Żywność technologia podręcznik akademicki
Informacje dodatkowe
Bibliogr. s. 461-462. Indeks. Bibliogr. s. 461-462. Indeks.
Bibliogr. s. 461-[462]. Indeks.
Słowa kluczowe
technologia żywności fluidyzacja filtracja chłodzenie odparowywanie procesy membranowe proces podstawowy w technologii żywności procesy mechaniczne rozdrabnianie cieczy mieszanie suszenie ekstrakcja rozdrabnianie ciał stałych przesiewanie przenoszenie ciepła przenoszenie masy krystalizacja rozpuszczanie formowanie ekstrudowanie zamrażanie żywności ruch masy sortowanie przepływ płynów ruch ciepła ogrzewanie destylacja rektyfikacja
080
%a 664:621.01](075.8)
245
%a Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego :
%b praca zbiorowa /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
%c cop. 2006.
300
%a 467, [1] s. :
%b il. ;%b il. ;%b rys., wykr. ;
%c 24 cm.
490
%a Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
504
%a Bibliogr. s. 461-462. Indeks.%a Bibliogr. s. 461-462. Indeks.
504
%a Bibliogr. s. 461-[462]. Indeks.
650
%a Technologia żywności
650
%a Maszyny i narzędzia przemysłowe
650
%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia%x narzędzia i maszyny
650
%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
692
%x technologia żywności%x fluidyzacja%x filtracja%x chłodzenie%x odparowywanie%x procesy membranowe%x proces podstawowy w technologii żywności%x procesy mechaniczne%x rozdrabnianie cieczy%x mieszanie%x suszenie%x ekstrakcja%x rozdrabnianie ciał stałych%x przesiewanie%x przenoszenie ciepła%x przenoszenie masy%x krystalizacja%x rozpuszczanie%x formowanie%x ekstrudowanie%x zamrażanie żywności%x ruch masy%x sortowanie%x przepływ płynów%x ruch ciepła%x ogrzewanie%x destylacja%x rektyfikacja
700
%a Lewicki, Piotr Paweł
%e Redakcja.
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-3227-8 : zł 58