Autor
Brillat-Savarin, Jean Anthelme (1755-1826)
Bertall (1820-1882) Ilustracje
Zawadzki, Wacław (1899-1978) Opracowanie
Guze, Joanna (1917-2009) Tłumaczenie Wstęp
Państwowy Instytut Wydawniczy
Tytuł
Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Państwowy Instytut Wydawniczy,
Numer wydania
Wydanie pierwsze.
Objętość
263, [5] stron :
UKD
821.133.1-4:[930.85:392:641.5](44)"18"
Hasła przedmiotowe
Kucharstwo
Informacje dodatkowe
Nazwa il. : Charles Albert d'Arnould.
080
%a 821.133.1-4:[930.85:392:641.5](44)"18"
100
%a Brillat-Savarin, Jean Anthelme
%d (1755-1826)
245
%a Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej /
260
%a Warszawa :
%b Państwowy Instytut Wydawniczy,
%c 1973.
300
%a 263, [5] stron :
%b ilustracje ;%b il. ;
%c 18 cm.
500
%a Nazwa il. : Charles Albert d'Arnould.
700
%a Bertall
%d (1820-1882)
%e Ilustracje
700
%a Zawadzki, Wacław
%d (1899-1978)
%e Opracowanie
700
%a Guze, Joanna
%d (1917-2009)
%e Tłumaczenie%e Wstęp
710
%a Państwowy Instytut Wydawniczy