okładka

Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej

Brillat-Savarin, Jean Anthelme (1755-1826), Bertall (1820-1882) Ilustracje, Zawadzki, Wacław (1899-1978) Opracowanie, Guze, Joanna (1917-2009) Tłumaczenie Wstęp, Państwowy Instytut Wydawniczy

Rok wydania: 1973.

Kucharstwo, Gastronomy, Kultura stołu, Szkic literacki

Autor
Brillat-Savarin, Jean Anthelme (1755-1826)
Bertall (1820-1882) Ilustracje
Zawadzki, Wacław (1899-1978) Opracowanie
Guze, Joanna (1917-2009) Tłumaczenie Wstęp
Państwowy Instytut Wydawniczy
Tytuł
Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Państwowy Instytut Wydawniczy,
Rok wydania
1973.
Numer wydania
Wydanie pierwsze.
Objętość
263, [5] stron :
Rozmiary
18 cm.
UKD
821.133.1-4:[930.85:392:641.5](44)"18"
Hasła przedmiotowe
Kucharstwo
Gastronomy
Kultura stołu
Szkic literacki
Informacje dodatkowe
Nazwa il. : Charles Albert d'Arnould.
Przekł. z fr.
080
%a 821.133.1-4:[930.85:392:641.5](44)"18"
100
%a Brillat-Savarin, Jean Anthelme %d (1755-1826)
245
%a Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej /
250
%a Wydanie pierwsze.
260
%a Warszawa : %b Państwowy Instytut Wydawniczy, %c 1973.
300
%a 263, [5] stron : %b ilustracje ;%b il. ; %c 18 cm.
500
%a Nazwa il. : Charles Albert d'Arnould.
546
%a Przekł. z fr.
650
%a Kucharstwo
650
%a Gastronomy
650
%a Kultura stołu
655
%a Szkic literacki
700
%a Bertall %d (1820-1882) %e Ilustracje
700
%a Zawadzki, Wacław %d (1899-1978) %e Opracowanie
700
%a Guze, Joanna %d (1917-2009) %e Tłumaczenie%e Wstęp
710
%a Państwowy Instytut Wydawniczy