Tytuł
Kuchnia polska dla diabetyków
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo RM,
Rok wydania
copyright 2021.
Informacje dodatkowe
Indeks na stronach [156]-157.
Hasła przedmiotowe
Cukrzyca
Streszczenie
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
• przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
• przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
• propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
• wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
• porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
• wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
245
%a Kuchnia polska dla diabetyków /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwo RM,
%c copyright 2021.
300
%a 159 stron ;
%c 24 cm.
504
%a Indeks na stronach [156]-157.
520
%a Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
520
%a W książce znajdziesz:
520
%a • przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
520
%a • przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
520
%a • propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
520
%a • wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
520
%a • porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
520
%a • wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
520
%a Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
650
%a Potrawy dietetyczne
655
%a Przepisy kulinarne
655
%a Wydawnictwa popularne