okładka

Jedzenie i inne rzeczy : antropologia zmiany w systemach żywnościowych

Kopczyńska, Ewa, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego

Rok wydania: 2021.

Zachowanie związane z odżywianiem, Przemysł spożywczy, Jedzenie, Dieta wegetariańska, Antropologia kulturowa, Czynniki socjologiczne, Banki żywności, Jedzenie (czynność), Marnotrawstwo żywności, Praktyki kulturowe, Wegetarianizm, Zmiana społeczna, Żywność ekologiczna, Polska, Opracowanie, Raport z badań, 2001-

Autor
Kopczyńska, Ewa
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Tytuł
Jedzenie i inne rzeczy : antropologia zmiany w systemach żywnościowych
ISBN
978-83-233-5056-9 (oprawa miękka)
978-83-233-7283-7 (e-book)
Miejsce wydania
Kraków :
Wydawnictwo
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego,
Rok wydania
2021.
Numer wydania
Wydanie I.
Objętość
299, [1] strona :
Rozmiary
24 cm.
UKD
392.8(438)
Informacje dodatkowe
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 283-299. Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 283-299.
Współfinansowanie: Uniwersytet Jagielloński Współfinansowanie: Uniwersytet Jagielloński
Hasła przedmiotowe
Zachowanie związane z odżywianiem
Przemysł spożywczy
Jedzenie
Dieta wegetariańska
Antropologia kulturowa
Czynniki socjologiczne
Banki żywności
Jedzenie (czynność)
Marnotrawstwo żywności
Praktyki kulturowe
Wegetarianizm
Zmiana społeczna
Żywność ekologiczna
Polska
Opracowanie
Raport z badań
2001-
020
%a 9788323350569
080
%a 392.8(438)
100
%a Kopczyńska, Ewa
245
%a Jedzenie i inne rzeczy : %b antropologia zmiany w systemach żywnościowych /
250
%a Wydanie I.
260
%a Kraków : %b Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, %c 2021.
300
%a 299, [1] strona : %b ilustracje ;%b ilustracje ; %c 24 cm.
504
%a Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 283-299.%a Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 283-299.
536
%a Współfinansowanie: Uniwersytet Jagielloński%a Współfinansowanie: Uniwersytet Jagielloński
648
%a 2001-
650
%a Zachowanie związane z odżywianiem
650
%a Przemysł spożywczy
650
%a Jedzenie
650
%a Dieta wegetariańska
650
%a Antropologia kulturowa
650
%a Czynniki socjologiczne
650
%a Banki żywności
650
%a Jedzenie (czynność)
650
%a Marnotrawstwo żywności
650
%a Praktyki kulturowe
650
%a Wegetarianizm
650
%a Zmiana społeczna
650
%a Żywność ekologiczna
651
%a Polska
655
%a Opracowanie
655
%a Raport z badań
710
%a Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
920
%a 978-83-233-5056-9 (oprawa miękka)
920
%z 978-83-233-7283-7 (e-book)