book cover

Roślinny nabiał : 133 przepisy na potrawy bez laktozy

Smile, Olga, Wydawnictwo Zwierciadło

Year of publication: 2020.

Dieta bezmleczna, Lactose-free foods, Milk-free diet Recipes, Dairy products, Kucharstwo, Postępowanie z żywnością, Kuchnia wegańska, Nabiał roślinny, Żywność bezlaktozowa, Dieta wegetariańska, Laktoza działanie szkodliwe, Publikacja bogato ilustrowana, Książka kucharska

available:

1 from 1

Author
Smile, Olga
Wydawnictwo Zwierciadło
Title
Roślinny nabiał : 133 przepisy na potrawy bez laktozy
ISBN
978-83-8132-184-6 (oprawa twarda) : zł 59,90
Place of publication
Warszawa :
Publishing house
Wydawnictwo Zwierciadło sp. z. o.o.,
Year of publication
2020.
Issue number
Wydanie I.
Volume
301, [3] strony :
Dimensions
25 cm.
UDC
641.56-056.84
Object passwords
Dieta bezmleczna
Lactose-free foods
Milk-free diet Recipes
Dairy products
Kucharstwo
Postępowanie z żywnością
Kuchnia wegańska
Nabiał roślinny
Żywność bezlaktozowa
Dieta wegetariańska
Laktoza działanie szkodliwe
Publikacja bogato ilustrowana
Książka kucharska
Additional information
Na okładce: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów "Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania j
020
%a 9788381321846
080
%a 641.56-056.84
100
%a Smile, Olga
245
%a Roślinny nabiał : %b 133 przepisy na potrawy bez laktozy /
250
%a Wydanie I.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwo Zwierciadło sp. z. o.o., %c 2020.
300
%a 301, [3] strony : %b fotografie, ilustracje ;%b fotografie, ilustracje ; %c 25 cm.
500
%a Na okładce: mleka, twarogi, majonezy, masła, śmietany, serki i sery, kefiry i jogurty.
505
%a Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. "Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu sposoby na estetyczne podanie dań wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów "Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania j
650
%a Dieta bezmleczna
650
%a Lactose-free foods
650
%a Milk-free diet %v Recipes
650
%a Dairy products
650
%a Kucharstwo
650
%a Postępowanie z żywnością
650
%a Kuchnia wegańska
650
%a Nabiał roślinny
650
%a Żywność bezlaktozowa
650
%a Dieta wegetariańska
650
%a Laktoza %x działanie szkodliwe
655
%a Publikacja bogato ilustrowana
655
%a Książka kucharska
710
%a Wydawnictwo Zwierciadło
920
%a 978-83-8132-184-6 (oprawa twarda) : zł 59,90

Available items

1.
Accession: 43335
Signature: 641
Status: Checked in

Most often borrowed