Author
Pijanowski, Eugeniusz (1906-1974)
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Title
Ogólna technologia żywności
ISBN
83-204-2502-6 : zł 45
Place of publication
Warszawa :
Publishing house
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Year of publication
2000.
Series
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
Object passwords
Technologia żywności
Technologia żywności Żywność technologia podręcznik akademicki
Podręczniki [Typ publikacji]
Additional information
Wyd. 3-4 pod hasłem : Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna.
Wyd. 3-4 pod hasłem : Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna.
Bibliogr. - Indeks. Bibliogr. - Indeks.
Bibliogr. s. 563-565. - Indeks.
Keywords
przemysł spożywczy i jego rola w gospodarce bilans żywności gospodarka żywnościowa surowce w przemyśle spożywczym przemysł spożywczy - surowce produkty spożywcze jakość produktów spożywczych surowce przemysłu spożywczego procesy przetwarzania żywności procesy mechaniczne w przetwarzaniu żywności procesy termiczne w przetwarzaniu żywności procesy dyfuzyjne w przetwarzaniu żywności procesy chemiczne w przetwarzaniu żywności procesy fizykochemiczne w przetwarzaniu żywności procesy biotechnologiczne w przetwarzaniu żywności operacje termiczne w technologii żywności hydroliza w produkci żywności fermentacja w technologii żywności pasteryzacja utrwalanie żywności chłodzenie żywności zamrażanie żywności ogrzewanie żywności odwadnianie żywności dodawanie substancji osmoaktywnych do żywności zakwaszanie żywności utrwalanie chemiczne żywności niekonwencjonalne dodtaki do żywności opakowania żywności dezynfekcja urządzeń i opakowań pakowanie żywności przechowywanie żywności transport żywności kontrola procesu produkcyjnego żywności ochrona środowiska w przemyśle spożywczym gospodarowanie energią gospodarowanie wodą
245
%a Ogólna technologia żywności /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
%c 2000.
300
%a 582, [2] s. :
%b il. ;%b il. ;%b rys., wykr. ;
%c 24 cm.
490
%a Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
500
%a Wyd. 3-4 pod hasłem : Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna.
500
%a Wyd. 3-4 pod hasłem : Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna.
504
%a Bibliogr. - Indeks.%a Bibliogr. - Indeks.
504
%a Bibliogr. s. 563-565. - Indeks.
650
%a Technologia żywności
650
%a Technologia żywności%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
692
%x przemysł spożywczy i jego rola w gospodarce%x bilans żywności%x gospodarka żywnościowa%x surowce w przemyśle spożywczym%x przemysł spożywczy - surowce%x produkty spożywcze%x jakość produktów spożywczych%x surowce przemysłu spożywczego%x procesy przetwarzania żywności%x procesy mechaniczne w przetwarzaniu żywności%x procesy termiczne w przetwarzaniu żywności%x procesy dyfuzyjne w przetwarzaniu żywności%x procesy chemiczne w przetwarzaniu żywności%x procesy fizykochemiczne w przetwarzaniu żywności%x procesy biotechnologiczne w przetwarzaniu żywności%x operacje termiczne w technologii żywności%x hydroliza w produkci żywności%x fermentacja w technologii żywności%x pasteryzacja%x utrwalanie żywności%x chłodzenie żywności%x zamrażanie żywności%x ogrzewanie żywności%x odwadnianie żywności%x dodawanie substancji osmoaktywnych do żywności%x zakwaszanie żywności%x utrwalanie chemiczne żywności%x niekonwencjonalne dodtaki do żywności%x opakowania żywności%x dezynfekcja urządzeń i opakowań%x pakowanie żywności%x przechowywanie żywności%x transport żywności%x kontrola procesu produkcyjnego żywności%x ochrona środowiska w przemyśle spożywczym%x gospodarowanie energią%x gospodarowanie wodą
700
%a Pijanowski, Eugeniusz
%d (1906-1974)
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-2502-6 : zł 45