Tytuł
Biotechnologia żywności : praca zbiorowa
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
UKD
579.67:663/664:577](075.8)
Informacje dodatkowe
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowe
Hasła przedmiotowe
Biotechnologia
Słowa kluczowe
biotechnologia
biotechnologia żywności - znaczenie gospodarcze i społeczne
biotechnologia - podstawowe operacje i procesy
procesy biotechnologiczne
biotechnologia pozyskiwania składników żywności
produkty uboczne przemysłu rolno-spożywczego
modyfikacje genetyczne organizmów
080
%a 579.67:663/664:577](075.8)
245
%a Biotechnologia żywności :
%b praca zbiorowa /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
%c cop. 2001.
300
%a 486 s. :
%c 25 cm.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
521
%a Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowe
655
%a Podręczniki akademickie
692
%x biotechnologia żywności - znaczenie gospodarcze i społeczne
692
%x biotechnologia - podstawowe operacje i procesy
692
%x inżynieria genetyczna
692
%x biologia molekularna
692
%x procesy biotechnologiczne
692
%x biotechnologia pozyskiwania składników żywności
692
%x kultury starterowe
692
%x związki aromatyczne
692
%x modyfikacja enzymatyczna
692
%x produkty uboczne przemysłu rolno-spożywczego
692
%x metody analizy żywności
692
%x modyfikacje genetyczne organizmów
692
%x modyfikacje genetyczne
700
%a Bednarski, Włodzimierz