okładka

Biotechnologia żywności : praca zbiorowa

Adamczak, Marek, Bednarski, Włodzimierz, Reps, Arnold

Rok wydania: cop. 2001.

Biotechnologia, Żywność, Podręczniki akademickie

dostępne:

2 z 2

Autor
Adamczak, Marek
Bednarski, Włodzimierz
Reps, Arnold
Tytuł
Biotechnologia żywności : praca zbiorowa
ISBN
83-204-2562-X
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Rok wydania
cop. 2001.
Objętość
486 s. :
Rozmiary
25 cm.
UKD
579.67:663/664:577](075.8)
Informacje dodatkowe
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowe
Hasła przedmiotowe
Biotechnologia
Żywność
Podręczniki akademickie
Słowa kluczowe
biotechnologia
żywność
biotechnologia żywności - znaczenie gospodarcze i społeczne
biotechnologia - podstawowe operacje i procesy
inżynieria genetyczna
biologia molekularna
procesy biotechnologiczne
biotechnologia pozyskiwania składników żywności
aminokwasy
antybiotyki
białka
lipidy
polisacharydy
probiotyki
witaminy
kultury starterowe
enzymy
związki aromatyczne
estry
terpeny
olejki
pirazyny
fermentacja
fermentacje
modyfikacja enzymatyczna
produkty uboczne przemysłu rolno-spożywczego
metody analizy żywności
komórka
mutageneza
mutacje
modyfikacje genetyczne organizmów
modyfikacje genetyczne
białka
wyjaławianie
napowietrzanie
mieszanie
bioreaktory
020
%a 832042562X
080
%a 579.67:663/664:577](075.8)
245
%a Biotechnologia żywności : %b praca zbiorowa /
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, %c cop. 2001.
300
%a 486 s. : %c 25 cm.
504
%a Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
521
%a Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowe
650
%a Biotechnologia
650
%a Żywność
655
%a Podręczniki akademickie
692
%x biotechnologia
692
%x żywność
692
%x biotechnologia żywności - znaczenie gospodarcze i społeczne
692
%x biotechnologia - podstawowe operacje i procesy
692
%x inżynieria genetyczna
692
%x biologia molekularna
692
%x procesy biotechnologiczne
692
%x biotechnologia pozyskiwania składników żywności
692
%x aminokwasy
692
%x antybiotyki
692
%x białka
692
%x lipidy
692
%x polisacharydy
692
%x probiotyki
692
%x witaminy
692
%x kultury starterowe
692
%x enzymy
692
%x związki aromatyczne
692
%x estry
692
%x terpeny
692
%x olejki
692
%x pirazyny
692
%x fermentacja
692
%x fermentacje
692
%x modyfikacja enzymatyczna
692
%x produkty uboczne przemysłu rolno-spożywczego
692
%x metody analizy żywności
692
%x komórka
692
%x mutageneza
692
%x mutacje
692
%x modyfikacje genetyczne organizmów
692
%x modyfikacje genetyczne
692
%x białka
692
%x wyjaławianie
692
%x napowietrzanie
692
%x mieszanie
692
%x bioreaktory
700
%a Adamczak, Marek
700
%a Bednarski, Włodzimierz
700
%a Reps, Arnold
920
%a 83-204-2562-X

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: 10874
Sygnatura: Cz 57
Status: Do czytelni
2.
Numer inwentarzowy: 83220
Sygnatura: W 66
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane