Author
Obiedziński, Mieczysław Redakcja.
Title
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
Place of publication
Warszawa :
Publishing house
Wydawnictwo SGGW,
Year of publication
2009.
Volume
251 s., [4] s. tabl. :
Additional information
Bibliogr. przy rozdz. Bibliogr. przy rozdz.
Object passwords
Chemia analityczna stosowanie
Podręczniki [Typ publikacji]
Summary
Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
245
%a Wybrane zagadnienia z analizy żywności /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwo SGGW,
%c 2009.
300
%a 251 s., [4] s. tabl. :
%b il. ;%b il. ;
%c 24 cm.
504
%a Bibliogr. przy rozdz.%a Bibliogr. przy rozdz.
520
%a Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
650
%a Chemia analityczna
%x stosowanie
650
%a Żywność
%x badanie.
650
%a Badanie żywności
%x metody
650
%a Technologia żywności
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
700
%a Obiedziński, Mieczysław
%e Redakcja.