book cover

Wybrane zagadnienia z analizy żywności

Obiedziński, Mieczysław Redakcja., Wydawnictwo SGGW

Year of publication: 2009.

Chemia analityczna stosowanie, Żywność badanie., Żywność, Badanie żywności, Badanie żywności metody, Technologia żywności, Podręczniki [Typ publikacji], Podręcznik, 2001-

available:

1 from 1

Author
Obiedziński, Mieczysław Redakcja.
Wydawnictwo SGGW
Title
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
ISBN
978-83-7583-163-4
Place of publication
Warszawa :
Publishing house
Wydawnictwo SGGW,
Year of publication
2009.
Issue number
Wydanie I.
Volume
251 s., [4] s. tabl. :
Dimensions
24 cm.
UDC
(075.8)
543
664.014
Additional information
Bibliogr. przy rozdz. Bibliogr. przy rozdz.
Object passwords
Chemia analityczna stosowanie
Żywność badanie.
Żywność
Badanie żywności
Badanie żywności metody
Technologia żywności
Podręczniki [Typ publikacji]
Podręcznik
2001-
Summary
Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
020
%a 9788375831634
080
%a (075.8)
080
%a 543
080
%a 664.014
245
%a Wybrane zagadnienia z analizy żywności /
250
%a Wydanie I.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwo SGGW, %c 2009.
300
%a 251 s., [4] s. tabl. : %b il. ;%b il. ; %c 24 cm.
504
%a Bibliogr. przy rozdz.%a Bibliogr. przy rozdz.
520
%a Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
648
%a 2001-
650
%a Chemia analityczna %x stosowanie
650
%a Żywność %x badanie.
650
%a Żywność
650
%a Badanie żywności
650
%a Badanie żywności %x metody
650
%a Technologia żywności
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
655
%a Podręcznik
700
%a Obiedziński, Mieczysław %e Redakcja.
710
%a Wydawnictwo SGGW
920
%a 978-83-7583-163-4

Available items

1.
Accession: IDD95895
Signature: 53/54
Status: Checked in

Most often borrowed