Autor
Lewicki, Piotr Paweł Redakcja.
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Tytuł
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego : praca zbiorowa
ISBN
83-204-3227-8 : zł 58
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
Numer wydania
Wyd. 4 (dodr.).
Seria
Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
Informacje dodatkowe
Bibliogr. s. 461-462. Indeks. Bibliogr. s. 461-462. Indeks.
Bibliogr. s. 461-[462]. Indeks.
Hasła przedmiotowe
Technologia żywności
Maszyny i narzędzia przemysłowe
Żywność technologia narzędzia i maszyny podręcznik akademicki
Żywność technologia podręcznik akademicki
Słowa kluczowe
sortowanie przepływ płynów rozdrabnianie cieczy mieszanie krystalizacja rozpuszczanie fluidyzacja filtracja zamrażanie żywności ruch masy rozdrabnianie ciał stałych przesiewanie ruch ciepła ogrzewanie destylacja rektyfikacja technologia żywności formowanie ekstrudowanie chłodzenie odparowywanie procesy membranowe proces podstawowy w technologii żywności procesy mechaniczne przenoszenie ciepła przenoszenie masy suszenie ekstrakcja
080
%a 664:621.01](075.8)
245
%a Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego :
%b praca zbiorowa /
260
%a Warszawa :
%b Wydawnictwa Naukowo-Techniczne,
%c cop. 2006.
300
%a 467, [1] s. :
%b il. ;%b il. ;%b rys., wykr. ;
%c 24 cm.
490
%a Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
504
%a Bibliogr. s. 461-462. Indeks.%a Bibliogr. s. 461-462. Indeks.
504
%a Bibliogr. s. 461-[462]. Indeks.
650
%a Technologia żywności
650
%a Maszyny i narzędzia przemysłowe
650
%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia%x narzędzia i maszyny
650
%a Żywność
%v podręcznik akademicki
%x technologia
692
%x sortowanie%x przepływ płynów%x rozdrabnianie cieczy%x mieszanie%x krystalizacja%x rozpuszczanie%x fluidyzacja%x filtracja%x zamrażanie żywności%x ruch masy%x rozdrabnianie ciał stałych%x przesiewanie%x ruch ciepła%x ogrzewanie%x destylacja%x rektyfikacja%x technologia żywności%x formowanie%x ekstrudowanie%x chłodzenie%x odparowywanie%x procesy membranowe%x proces podstawowy w technologii żywności%x procesy mechaniczne%x przenoszenie ciepła%x przenoszenie masy%x suszenie%x ekstrakcja
700
%a Lewicki, Piotr Paweł
%e Redakcja.
710
%a Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
920
%a 83-204-3227-8 : zł 58